Finet

O poduzeću

Final je društvo s ograničenom odgovornošću koje je na hrvatskom tržištu prisutno i aktivno od 1995. godine. Također imamo poduzeće u Sloveniji koje posluje od 1992. godine i pruža jednake usluge kao i ovo u Hrvatskoj.

Kroz te godine smo upornim radom pridobili krug poslovnih partnera, s kojima smo ostvarili međusobnu povezanost i povjerenje.

Sa znanjem i iskustvom, koje smo stvorili kroz godine, omogućavamo strankama da poboljšaju poslovanje i svoje vrijeme iskoriste za uspješno vođenje poduzeća.

Aktualno

Jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću za 10 kuna

18.10.2012.

Prema odredbama Zakona o trgovačkim društvima i drugih pratećih zakona, od 18. listopada 2012. godine moguće je osnovati tvrtku s temeljnim kapitalom od 10 kuna (jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću – JDOO), uz znatno manje troškove nego što je to slučaj s običnim DOO.

INTRASTAT I EORI BROJ

1.6.2013.

Republika Hrvatska će ulaskom u Europsku uniju postati dio jedinstvenog tržišta EU, tj. uspostavit će se slobodan promet roba sa zemljama članicama EU, zbog čega više neće biti moguće dobivati podatke o robnoj razmjeni Republike Hrvatske s drugim zemljama članicama iz jedinstvenih carinskih deklaracija. Kao zamjena za jedinstvene carinske deklaracije, u Europskoj uniji razvijen je sustav prikupljanja podataka o robnoj razmjeni direktno od poslovnih subjekata nazvan Intrastat. Intrastat sustav u primjeni je od 1993. godine, kada je uspostavljeno jedinstveno tržište EU.

POTICAJI U SUSTAVU POREZA NA DOBIT I POTICANJE INVESTIRANJA

3.5.2013.

Poticajne mjere za investicije su: a) poticaji za mikro poduzetnike b) porezni poticaji, c) poticaji za opravdane troškove novih radnih mjesta povezanih s investicijskim projektom, d) poticajne mjere za radno intenzivne investicijske projekte e) carinski poticaji, f) poticaji za opravdane troškove usavršavanja povezanih s investicijskim projektom, g) poticajne mjere za: A. razvojno-inovacijske aktivnosti, B. aktivnosti poslovne podrške i C. aktivnosti usluga visoke dodane vrijednosti, h) poticajne mjere za kapitalne troškove investicijskog projekta

Arhiva

Arhiva za: 2012
Arhiva za: 2011
Arhiva za: 2010
Arhiva za: 2009